Sekretesspolicy

Sekretess- och kakpolicy - Sammanställning

AFerry Ltd är förpliktigade att skydda integriteten hos sina kunder. Denna sekretesspolicy gäller för alla domäner som helt hanteras av AFerry Ltd inklusive www.aferry.se och alla AFerrys varumärkesskyddade webbplatser ("våra webbplatser").

Webbplatserna ägs av AFerry Ltd of 2morrow Court Appleford Road, Sutton Courtenay, Oxfordshire, OX14 4FH. Vårt företagsnummer är 04127327. Vi är "datakontrollant" för de personliga uppgifter du ger till oss.

Denna sekretess- och kakpolicy sammanfattar vilka personuppgifter vi kan samla in från dig före, under eller efter det att du använder våra webbplatser och vad vi kommer att göra med dem. Du kan kontakta oss via postadressen ovan eller klicka här för att kontakta oss.

Alla ändringar i vår sekretess- och kakpolicy kommer att publiceras på denna sida.

Information som vi samlar in från dig

Information du ger oss: AFerry Ltd kräver att du lämnar in personuppgifter som inkluderar namn, adresser, passnummer och betalningsuppgifter för att slutföra en resebokning. Dina kredit-/betalkortsuppgifter stannar endast kvar i vårt system under bokningsprocessen och krypteras med Thawte-teknologi. Dina uppgifter bevaras i vår databas så att vi kan ändra, avbryta eller uppdatera din bokning.

Information som vi samlar in om dig. Varje gång du besöker våra webbplatser samlar vi automatiskt in information om din dator (t.ex. din IP-adress, webbläsare, operativsystem etc.) för systemadministration och för att rapportera den sammanlagda informationen till våra annonsörer.

AFerry Ltd använder inte dina uppgifter för direktmarknadsändamål. Vi erbjuder dock kunderna möjlighet att anmäla sig till våra månatliga nyhetsbrev som finns på www.aferry.se. Om du ändrar dig och inte längre vill höra från oss kan du använda länken för att avsluta prenumerationen som finns i nyhetsbreven.

Om du delar andra personers uppgifter med oss, till exempel om du vill göra en bokning för en annan familjemedlem, måste du kontrollera om den personen samtycker till du att förser oss med den informationen.

Hur vi använder informationen vi samlar in från dig

Vi kan använda information om dig för att:

  • utöva våra skyldigheter som följer av avtal som ingåtts mellan dig och oss för att tillhandahålla vissa resetjänster som du begär av oss. Detta inkluderar att vidarebefordra vissa uppgifter om dig (till exempel ditt namn och namnen på andra medlemmar i resesällskapet) till våra resebyråer från tredje part som tillhandahåller resetjänsterna till dig;
  • se till att innehållet från våra webbplatser presenteras på bästa sätt för dig och din dator;
  • tillhandahålla information, produkter och tjänster som du begär, eller som vi tror kan intressera dig.

Genom att slutföra en bokning med AFerry Ltd accepterar du att få ett e-postmeddelande strax efter din resa där du ombeds att recensera resan. Denna recension kan fyllas i anonymt. Genom att skriva en recension godkänner du att din recension kan laddas upp på relevanta delar av webbplatsen för att informera andra användare. Vi förbehåller oss rätten att justera, avvisa, ta bort eller använda recensionerna på alla sätt som vi anser lämpliga efter eget gottfinnande. Denna recensionsförfråga bör endast betraktas som en undersökning och innehåller inga ytterligare kommersiella erbjudanden, inbjudningar eller incitament.

Där du har tillåtit oss att använda dina personliga uppgifter för särskilda ändamål eller dit vi skickar meddelanden om våra produkter och tjänster, kan du när som helst ändra dina inställningar om hur dina uppgifter används av oss genom att avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev.

Vi kan också använda information om dina besök på våra webbplatser för att förbättra ditt besök på våra webbplatser och skapa en allmän demografisk profil för besökare.

Telefonsamtal och e-postkorrespondens med AFerry Ltd på de e-postadresser som är tillgängliga via, eller erhållna från denna webbplats kan registreras eller övervakas. Genom att använda dessa kommunikationsmetoder samtycker du till inspelning och/eller övervakning av dina samtal och e-postmeddelanden.

Hur lagrar och skyddar vi dina uppgifter?

Vi kommer att sträva efter att se till att de personuppgifter du lämnar till oss hålls privata och säkra och att de hålls i enlighet med gällande lagar. Vi kommer inte att sälja, hyra ut eller på annat sätt avslöja den personliga information som du lämnar till oss via våra webbplatser till tredje part (förutom som det anges nedan) om vi inte är skyldiga att göra det enligt lag.

Var vi lagrar dina uppgifter

AFerry Ltd använder Thawte-krypteringsteknik på alla sina webbplatser för att säkerställa att dina uppgifter hålls skyddade. Ett Thawte SSL-certifikat ger validering att vår domän är registrerad och att vi har ett giltigt certifikat och även krypterar din information inom en säker miljö som är omöjlig att bryta sig in i vilket innebär att du kan boka enkelt och säkert i realtid.

Avslöjande av dina uppgifter

Vi delar dina personliga uppgifter med vissa tredje parter som tillhandahåller tjänster på vår vägnar. De har endast tillgång till de personliga uppgifter som de behöver för att utföra dessa tjänster. De är skyldiga att hålla dina personliga uppgifter säkra och konfidentiella och får bara använda dem på de sätt som tillåts av oss i enlighet med denna sekretess- och kakpolicy.

Vi kan komma att avslöja dina uppgifter i följande fall:

  • om vi vill sälja vår verksamhet eller vårt företag, kan vi avslöja dem för den potentiella köparen;
  • till andra företag i vår grupp för att hjälpa till att tillhandahålla våra tjänster till dig;
  • om vi har en laglig skyldighet att göra det eller för att skydda andras egendom, säkerhet eller rättigheter;
  • vi kan utbyta information med andra för att skydda mot bedrägerier eller kreditrisker;
  • till alla finansiella institut hos vilka vi är skyldiga att verifiera kreditstatus och / eller validera finansiella transaktioner.
  • När du gör en bokning kan vi behöva dela din personliga information med färjeleverantörerna, av de tjänster du köper. Denna information kan också delas med andra tredje parter, inklusive hamnmyndigheter, tull- och passkontor, där detta är nödvändigt för att uppfylla färjetrafikavtalet.

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?

Vi kommer inte hålla kvar dina uppgifter längre än vad som är nödvändigt för de relevanta ändamål som anges i denna sekretesspolicy. Där du har gjort en bokning kommer vi att hålla dina relevanta personuppgifter så att vi kan tillhandahålla kundservice och administrera relevant garanti. Hur länge vi lagrar dina uppgifter varierar beroende på typ av uppgifter, men normalt behåller vi aldrig något längre än 6 år. För mer information om vår policy för lagring av data, vänligen kontakta oss.

Dina rättigheter

Enligt Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och Dataskyddslagen 2018 (DPA) har du ett antal rättigheter gällande dina personuppgifter.

Du har rätt att begära av oss tillgång till och korrigering eller radering av dina personuppgifter, rätt att begränsa bearbetning, motsätta dig bearbetning och under vissa omständigheter rätt till dataöverförbarhet.

Om du har lämnat samtycke till bearbetning av dina uppgifter har du rätt (under vissa omständigheter) att när som helst återkalla samtycket, vilket inte påverkar lagenligheten av bearbetningen innan ditt samtycke drogs tillbaka.

Du har rätt att lämna in ett klagomål till Information Commissioners’ Office om du anser att vi inte har uppfyllt kraven i GDPR eller DPA med avseende på dina personuppgifter. Vänligen kontakta oss på 2Morrow Court, Sutton Courtenay, OX14 4FH, Oxfordshire, England skriftligen om du har några frågor angående dina rättigheter.

Inga uppgifter från barn samlas in

Vår webbplats är inte riktad till barn och den bör inte användas av dem. Vi kommer inte medvetet att samla in information från minderåriga utan deras föräldrars eller vårdnadshavares samtycke.

Länkar till andra webbplatser

Observera att våra användarvillkor och våra policyer inte gäller andra webbplatser som du når via länkar från våra webbplatser. Detta inkluderar villkoren för den färje- eller tågoperatör du har bokat via oss som ska tillhandahålla resetjänster till dig. Om du besöker någon av dessa webbplatser vänligen notera att de har sina egna sekretesspolicyer och du bör kontrollera dessa innan du skickar in några personuppgifter. Vi kan inte acceptera något ansvar för dessa policyer.

Ytterligare information

Om vi ändrar denna sekretess- och kakpolicy publicerar vi ändringarna på den här sidan. Vi kan också välja att mejla dig.

Om du har några frågor angående denna policy eller vill ha mer information om de kakor som används på våra webbplatser, vänligen kontakta oss.

Kakpolicy

När du besöker AFerry mottar du automatiskt en eller flera kakor. Det primära syftet med de kakor vi använder är att optimera din användarupplevelse när du besöker vår hemsida. Dessutom använder vi också kakor från tredje part för statistik och för att analysera användarbeteende. Denna policy förklarar vilka typer av kakor vi använder, varför vi använder dem och hur du kan blockera eller ta bort dem.

Vad är kakor?

En kaka är en liten fil som hämtas till en enhet när användaren besöker vissa webbplatser. Dessa kakor skickas sedan tillbaka till webbplatsen vid varje efterföljande besök. Detta är användbart eftersom det hjälper en webbplats att känna igen användarens webbläsare eller enhet. Du kan läsa mer om kakor på www.aboutcookies.org.

Samtycke

Det finns ett meddelande på vår hemsida med en länk till vår kakpolicy för denna webbplats. Om du använder denna webbplats efter det att denna notifikation har visats för dig förutsätter vi att du samtycker till vår användning av kakor för de ändamål som beskrivs i denna sekretess- och kakpolicy.

Blockering och borttagning av kakor

Din webbläsare kan ge dig möjligheten att blockera eller ta bort kakor om du vill göra det. Vänligen använd "Hjälp" -menyn i din webbläsare för mer information. Observera att blockering av alla kakor hindrar dig från att ha den optimala upplevelsen på många webbplatser, inklusive vår egen. Därför rekommenderar vi att du tillåter användning av kakor när du använder våra webbplatser.

För mer information om kakor och hur du inaktiverar dem, gå till Information Commissioners’ Office hemsida gällande kakor: https://ico.org.uk/for-the-public/online/cookies/.

Hur vi använder kakor

Kakor på våra webbplatser kan anges av oss, av tredje part under avtal med oss, eller av oberoende tredje parter som Twitter, Facebook och YouTube.

Vår hemsida använder både sessionskakor och persistenta kakor. Sessionskakor kommer ihåg information när du navigerar via webbplatsen och möjliggör sortering och filtrering av våra sökresultat för prisjämförelse.

Dessa kakor tas bort när du avslutar din session. Persistenta kakor gör det möjligt för vår webbplats att känna igen dig när du gör återbesök och förblir lagrade på din enhet tills de antingen raderas eller tills de når ett angivet utgångsdatum.

Nedan har vi angett olika typer av kakor vi använder och varför vi använder dem, samt inkluderat information som du kan använda för att kontrollera eller få reda på mer om de kakor som används på vår hemsida.

Typ av kaka

Varför vi använder den och ytterligare information

Typ av kaka

Grundläggande

Varför vi använder den och ytterligare information

Grundläggande kakor är, som deras namn antyder, avgörande för att webbplatsen ska fungera korrekt. De gör det möjligt för oss att komma ihåg dina val mellan olika sidor, t.ex. rutter, datum och antal resenärer, utan att du någonsin behöver skriva in det igen.

Typ av kaka

Prestanda/Användarupplevelse

Varför vi använder den och ytterligare information

Vi använder kakor för att säkerställa att vår hemsida fungerar som den behöver, och för att se till att de rätta sökresultaten levereras i enlighet med dina val. Vi använder också kakor för att förbättra din upplevelse genom att känna igen huruvida du besöker sidan för första gången och komma ihåg dina preferenser (som språk- eller valutatyp) och tidigare sökningar.

Typ av kaka

Optimering

Varför vi använder den och ytterligare information

Optimeringskakor gör det möjligt för oss att se och spåra anonyma användardata som exempelvis klicktrender, så vi kan vara säkra på att webbplatsen ger dig en smidig, funktionell och trevlig upplevelse.

Vi använder tredjeparts tjänsteleverantörer som exempelvis Google Analytics för att hjälpa oss med optimeringen. För information om dessa kakor, vänligen klicka på denna länk.

Typ av kaka

Reklam

Varför vi använder den och ytterligare information

Reklamkakor kan användas av oss för att interagera med dig när du har lämnat vår hemsida för att hjälpa dig att hitta den färja eller det tåg som passar dig. Vi samlar in data relaterade till din webbläsaraktivitet, inklusive antalet visade sidor, rutter som valts och sökningar som gjorts.

Vi arbetar med Criteo, en tjänst från tredje part som skräddarsyr annonser för dig när du har lämnat vår hemsida. För mer information, läs deras sekretesspolicy.

Typ av kaka

Analys

Varför vi använder den och ytterligare information

Vi använder också kakor för att övervaka och förstå mer om hur våra webbplatser och tjänster används och nås, vilket i sin tur gör att vi kan optimera användarupplevelsen och bygga en webbplats som passar våra användares behov och driver verksamheten framåt i vårt företag. Vi använder Google Analytics som lagrar kakor på din enhet för att generera anonyma rapporter och statistik.

Google lagrar denna information i enlighet med deras sekretesspolicy.

Ytterligare information

Om vi ändrar denna sekretess- och kakpolicy publicerar vi ändringarna på den här sidan. Vi kan också välja att mejla dig.

Om du har några frågor angående denna policy eller vill ha mer information om de kakor som används på våra webbplatser, vänligen kontakta oss.

Om du önskar lära dig mer om kakor och hur du hanterar dem, besök http://www.aboutcookies.org/